23
Apr
08

Keuzes

Het leven zit vol keuzes, de ene al iets vierjaarlijkser dan de andere. In mijn hoedanigheid van jongetje is er altijd wel iets dat ik wil. Door de jaren heen ben ik iets realistischer geworden in mijn dromen, al staan het oude Volkswagenbusje en het hutje op een Hawaiiaans strand nog steeds tussen haakjes op de lijst. Geld is vaak een bepalende factor en dus word je gedwongen tot compromissen en keuzes.

Op dit moment worstel ik met een exemplaar dat wellicht de geschiedenisboeken niet zal halen, maar er daarom niet makkelijker op wordt. Sinds een jaar ben ik (nu ja, de bank) namelijk eigenaar van een zeer fijn en gloednieuw appartement. Het is er aangenaam toeven, al zijn er een paar zaken die ik nog naar mijn hand moet zetten.

Zo staat er in de niet al te grote badkamer een bad. Taalgewijs is dat niet meer dan logisch, maar toch wil ik er vanaf. Ik ben immers een douchemens, in een bad verveel ik mij stierlijk. Niets zo heerlijk als een stevige bundel hete waterstralen die ’s morgens je nek losmasseren of een ijskoude douche als je thuiskomt van een broeierige werkdag.

Ik moet dus een douche kopen. Op zich valt dat goed mee, maar de badkamermuren moeten nog betegeld worden en ik heb ook nog een degelijk badkamermeubel nodig, waardoor de totale kostprijs al een eind de lucht inschiet. Niet echt overkomelijk, ware het niet dat ik De Gitaar wil kopen.

De Gitaar is een prachtig stukje hout, dat op alle vlakken beantwoordt aan de talloze visioenen die mij mijn hele gitaarspelende leven hebben achtervolgd. De prijs is verre van onoverkomelijk en dus houdt niets me tegen om ze vandaag nog te bestellen. Alleen zou dat de verdouchisering van mijn badkamer een hele poos achteruitschuiven, iets waar ik met de zomer in het vooruitzicht ook niet meteen zin in heb.

Dan maar op zoek naar iemand anders om de keuze in mijn plaats te maken. Om de één of andere reden werkt dat altijd: als iemand de keuze voor mij maakt, voel ik vaak meteen of het de goede is of niet en kan ik de beslissing alsnog zelf maken.

In mijn zoektocht naar een objectieve bijl om de knoop door te hakken, kwam ik bij de Piramide van Maslow terecht. Die is duidelijk: een douche is véél belangrijker dan een gitaar, zelfs belangrijker dan De Gitaar. Probleem opgelost en case closed.

Maar wat als de productie van De Gitaar wordt stopgezet voor ik terug genoeg gespaard heb? Ik heb trouwens al een bad, dus me wassen kan ik ook zonder douche.

Aaargh.

Advertenties

4 Responses to “Keuzes”


 1. 1 Menck
  maandag 28 april 2008 om 21:14

  Wat dacht je van een glazen (in drie delen scharnierende) douchewand op het bad? Heb ik ook, en da’s echt top: je spaart ruimte en je hebt desalniettemin de keuze tussen een verkwikkende douche of een ontspannend bad. Of beide, als dat je zint. 😉

 2. dinsdag 29 april 2008 om 15:06

  Op zich geen slecht idee, ware het niet dat ik echt nóóit zin heb in een bad. Dus door het er helemaal uit te gooien en te vervangen door een (grote) douche, kan ik een groter badkamermeubel zetten en nog wat ademruimte overhouden ook. Financieel gezien zou jouw oplossing natuurlijk wel de beste keuze zijn 🙂

 3. maandag 5 mei 2008 om 9:32

  En dan is er ook nog die kwestie: hoe lang ben je van plan om in je appartement te blijven? Als het maar een tussenoplossing is en je binnen enkele jaren zou verhuizen naar iets ruimers, is het misschien geen goed plan het bad weg te doen. Jij mag dan wel geen fan van een bad zijn, de meeste mensen houden die optie wel graag open. In dat opzicht is de oplossing van Menck dus zowel goedkoper voor jou, als nuttiger op termijn bij een verkoop.

  Maar als dit je stekje voor de komende 10 jaar is, moet je het natuurlijk inrichten zoals jij het wilt. En dan zou ik anytime kiezen voor een heerlijke douche ipv een gitaar. Maar ik ben dan ook geen muziekmens 😉

 4. donderdag 8 mei 2008 om 10:02

  Ik ben wel van plan om nog een drietal jaar te blijven wonen waar ik woon, maar ik ben niet bereid om mezelf zolang het comfort van een douche te ontzeggen. De aanwezigheid van een bad was trouwens amper een argument toen ik nog maar een wannabe-eigenaar was, dus ik vermoed dat ik later wel een koper zal vinden wiens badkamerkieskeurigheid niet al te groot is.

  Met een tripje naar de US of A in het vooruitzicht (binnen enkele maanden) en de goedkope dollar, ga ik alleszins nog even wachten met de gitaar 🙂


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s


RSS Funny Quote of the Day

 • Sam Levenson
  "Lead us not into temptation. Just tell us where it is; we'll find it."

populair

die week in winamp

pagina’s

kalender

april 2008
M D W D V Z Z
« Mrt   Mei »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  
Advertenties

%d bloggers liken dit: