06
Sep
07

Survival of the fittest

Ik ken iemand die geneeskunde studeert en op dit moment stage loopt op de afdeling Gynaecologie van een welbepaald ziekenhuis. Jaja: ik kén zo’n mensen! Vandaag had het meisje in kwestie weer een straf verhaal bij. Er was namelijk een meisje van 1988 binnengekomen voor een echografie. Het kind in kwestie moest nog 18 worden en was dus al zwanger tijdens haar examens van het laatste middelbaar.

Ik denk dan meteen -en u met mij- dat het hoogstwaarschijnlijk een vrij marginaal exemplaar van de vrouwelijke kunne betreft, maar dat bleek al bij al nog mee te vallen, ook al was de vader ‘uit beeld’, zoals dat in het ziekenhuis heet. Het straffe verhaal kwam van de echografist/echograficus/?. Die had namelijk eerder deze week een meisje over de vloer gehad dat geboren was in 1991! Sterker nog: het was haar derde kind, want toen ze 13 was had ze al een tweeling gekregen. God weet van wie, maar ik denk niet dat er over haar nazaten dikke boeken zullen geschreven worden in wiens naam er eeuwen later oorlogen zullen uitbreken. To top it all off was haar moeder toendertijd samen met haar zwanger, zodat de nonkel of tante van de tweeling even oud is als zijn of haar neefjes of nichtjes. Leuke boel op familiefeesten, dat wel.

In zo’n geval meen ik oprecht te kunnen oordelen dat het over sociale gevallen gaat, marginalen, lowlifes, kortom lasten voor de maatschappij. Om te beginnen zijn meisjes van 13 totaal nog niet bezig met seks, tenminste in mijn tijd toch niet. Toen al waren de meest vroegrijpe sujetten niet altijd degenen van waar je dacht “dààr gaat de maatschappij nog plezier aan beleven”, of toch niet gratis alleszins. Maar net die soort kweekt als konijnen.

Bovendien is seks op je 13e sowieso strafbaar. Of het nu met iemand uit je klas, je 16-jarige neefje of je vader is. En dus vind ik (opgelet, gewaagd standpunt!) dat alle meisjes die zwanger zijn op 13 verplicht abortus moeten plegen of een zware boete moeten betalen. Meer zelfs: alle meisjes onder de 18. Dat is namelijk de leeftijd waarop de leerplicht stopt. Waarom? Om de volgende redenen:

1. Seks onder de 16 (of was het tegenwoordig 14?) is strafbaar en misdaden moeten bestraft worden,
2. Onder de 18 heb je per definitie geen volwaardig inkomen en kan je onmogelijk je kind onderhouden, waardoor het een last wordt voor de maatschappij, die daar niet om gevraagd heeft,
3. Onder de 18 heb je zelfs geen tijd om je kind op te voeden, want je moet naar school. Je kan de verantwoordelijkheid van het opvoeden bij je ouders of iemand anders leggen, maar dan ontloop je het ouderschap en heb je gewoon geen récht op een kind,
4. Als je onder de 18 zwanger bent, is de kans erg groot dat je uit een heel tot zeer kansloos milieu komt. Dat wil niet per se zeggen dat jij en je kind uiteindelijk niet goed terecht kunnen komen, maar de kans is wel zeer groot dat het niks wordt en dat jullie uiteindelijk op de kap van de maatschappij gaan leven of dat jouw kind mijn kind aan de drugs helpt of in elkaar slaat. And I don’t need that shit.

De wereld zit verdomme vol genoeg. Als je dan toch een kind op de wereld zet, zorg dan dat je weet waarom en dat je het in de best mogelijke omstandigheden kan opvoeden zodat het zijn steentje kan bijdragen aan de maatschappij. En smijt al de rest van een rots.

Advertenties

2 Responses to “Survival of the fittest”


 1. zondag 14 oktober 2007 om 21:08

  Schitterend! Ik leef helemaal op na het lezen van dit stuk..
  Het klinkt misschien hard en omnmenselijk maar als we met een beetje gezond verstand gaan kijken naar onze maatschappij heb je helemaal gelijk.
  Toevallig idiocrazy gezien…? beetje belachelijke film maar de boodschap ligt langzamerghand gevaarlijk dicht bij werkelijkheid…
  http://www.bullshitonline.nl zet je dagelijkse frustratie aan de kant !

 2. zondag 14 oktober 2007 om 21:41

  Ik heb de film nog niet gezien, maar ik zet hem zeker bij op mijn lijstje. Bedankt voor de tip en het compliment 🙂


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


RSS Funny Quote of the Day

 • Howard Nemerov
  "The secrets of success are a good wife and a steady job. My wife told me."

populair

die week in winamp

pagina’s

kalender

september 2007
M D W D V Z Z
« Aug   Okt »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Advertenties

%d bloggers liken dit: