23
Jul
07

More than meets the eye

Dingen die ik niet goed vond aan de Transformers-film:

 • Hij komt te traag op gang. Het duurt een eeuwigheid eer we de Transformers as we know them te zien krijgen.
 • Het pseudo-liefdesverhaal in het begin is nogal oppervlakkig en mee de oorzaak van het de trage start.
 • We krijgen amper iets van Starscream te zien, hij is letterlijk nogal kleurloos en zijn stem (belangrijk!) lijkt helemaal niet op die van de echte Starscream.
 • Het ‘monddoekje’ van Optimus Prime krijgen we enkel te zien naar het einde van de film toe en dan nog maar enkele seconden. Telkens hij praat, zien we met andere woorden zijn mond.
 • De moderne Megatron ziet er teveel uit als een alien.
 • Zowat alle Transformers blijven vrij oppervlakkig. Jazz mag bijvoorbeeld maar één keer een leuk zinnetje debiteren. Dat maakt het nogal moeilijk om echt met hem mee te leven.
 • Een beetje voortbouwend op het vorige punt: het is erg jammer dat de Transformers niet echt de hoofdfiguren zijn.
 • De humor is bij momenten erg matig.
 • Er zit regelmatig storende product placement in (het Panasonic-geheugenkaartje, de Xbox 360, de autogarage, …).
 • Af en toe is de film ook wat te Amerikaans, if you catch my drift. Zoals Optimus Prime, die over het menselijke ras besluit “that there is more to them, as there is to us, than meets the eye”. Me-lig!
 • Het logo van de Decepticons is maar één keertje, heel mini in beeld geweest. Zoals ik al zei: het is moeilijk om (je met) de twee rassen te identificeren.
 • Films over computers die gekraakt worden en op een spectaculaire manier virussen inplanten, hebben altijd een irritant kantje. Hacken en virussen planten is saai en voor nerds.
 • We horen maar één keer subtiel het typische geluidje dat de Transformers vroeger maakten als ze transformeerden, iets wat het nostalgiegehalte anders nog een pak de hoogte in had kunnen krikken.
 • Er wordt geen enkele keer gebruikgemaakt van de overgang die in de originele serie tot vervelens toe herhaald werd: het logo van de Autobots dat naar je toekwam, op zijn hoogtepunt werd omgedraaid naar dat van de Decepticons (of omgekeerd) en terug uit beeld verdween, begeleid door een teu-die-deu-deuuuu-di-deuntje.

Eén keer heb ik mij ook gestoord aan de vertaling: toen Sucre uit Prison Break aan het begin van de film één van zijn legerkameraden aansprak met papy (wat hij ook in PB regelmatig deed), werd dat vertaald als Bobby.

Maar toch: ik vond het een beestige film. Af en toe kreeg ik kiekenvlees van nostalgie en het stoorde me gek genoeg niet dat Bumblebee geen Beetle was. Integendeel: ik moest zelfs lachen toen hij in het begin van de film een oude Kever een dreun gaf. De modernisering van de Autobots is al bij al best geslaagd. En er zitten lekkere wijven in.

Voor quoteringsfetisjisten: 8/10, zelfs met al de minpuntjes. En als u me nu even wil excuseren, ik ga de dvd met de originele serie van onder het stof halen.

Advertenties

0 Responses to “More than meets the eye” 1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


RSS Funny Quote of the Day

 • Howard Nemerov
  "The secrets of success are a good wife and a steady job. My wife told me."

populair

die week in winamp

pagina’s

kalender

juli 2007
M D W D V Z Z
« Jun   Aug »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
Advertenties

%d bloggers liken dit: