20
Jul
07

Cletus the slack-jawed yokel

In de krant stond gisteren het volgende:

Mannen die op zoek zijn naar het echte geluk, houden zich best zo ver mogelijk van domme blondjes of bimbo’s vandaan. Een studie wijst namelijk uit dat mannen het gelukkigst zijn wanneer ze een slimme vrouw huwen.

Erg interessant, ware het niet dat de volgende twee regels de stelling meteen al op twee manieren onderuit halen. De eerste luidt als volgt:

Elk extra jaar dat een vrouw gestudeerd heeft, verhoogt aanzienlijk de levensvreugde van haar echtgenoot.

Als ik ergens niet tegenkan, dan is het wel dat studeren gelijkgesteld wordt met slim zijn. Ik ken genoeg mensen die gestudeerd hebben, maar die het in eender welke discussie niet zouden halen van de achterlijke bastaardzoon van Rochom P’ngieng en een aap. Theorie uit het hoofd leren konden ze als de besten, maar ze toepassen? Amper. Ze haalden wel hun diploma, dankzij torenhoge punten op kennisvakken, de grote vergevingsgezindheid van de proffen van de andere vakken en een -toegegeven- prachtig décolleté.

Daarnaast ken ik ook mensen die niet gestudeerd hebben, maar wel eigenhandig een huis kunnen bouwen met alles erop en eraan, een taak waarbij ik simpelweg om het leven zou komen. Wie is er dan de slimme? Bovendien moet het woord aanzienlijk hier op het einde van de zin staan, maar dat doet er nu niet toe.

Op de volgende regel lezen we dit:

Volgens Shane Mathew Worner van de Australische National University is het inkomen van een snuggere vrouw haar grootste troef.

Qua onderuithalen van de oorspronkelijke stelling kan dat tellen. In drie regeltjes stellen de onderzoekers -volgens de krant- intelligentie gelijk met gestudeerd hebben (het behalen van een diploma wordt zelfs niet vermeld) én met een hoog inkomen. Iets zegt me dat de partners van de onderzoekers niet al te gelukkig zijn…

Maar alle gekheid op een stokje: er zit ongetwijfeld wel een grond van waarheid in. Ter illustratie krijg je hieronder een afbeelding van een vrouw wiens IQ rond de 154 zou liggen en eronder eentje van een vrouw wiens IQ waarschijnlijk iets lager ligt. Kies vooral zelf.

xin_13080311143367910936.jpg
IQ: ongeveer 154

trailer_trash.jpg
IQ: 153 of lager

Advertenties

1 Response to “Cletus the slack-jawed yokel”


  1. vrijdag 20 juli 2007 om 13:56

    Right on, brother! Amen to that…


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


RSS Funny Quote of the Day

  • Christopher Morley
    "No one appreciates the very special genius of your conversation as the dog does."

populair

die week in winamp

pagina’s

kalender

juli 2007
M D W D V Z Z
« Jun   Aug »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
Advertenties

%d bloggers liken dit: